Mielőtt lámpát vásárolna ... Jó tanácsok vásárlóknak és érdeklődőknek lámpáról, csillárról

A Lámpaspecialista tanácsai

A Lámpaspecialista tanácsai

Konyhai megvilágítás

2015. április 23. - Lámpaspecialista

Sok fejtörést szokott okozni miként világítsuk meg a konyhánkat. Nem tartózkodunk sokat a helyiségben, de előfordul, hogy napközben is meg kell világítani bizonyos helyeket a mindennapi tevékenység elvégzéséhez.

Kétféle típusú konyha létezik:

  • ablakos, az úgy nevezett világos
  • és az ahol nincs ablak, azt pedig sötét konyhának hívják.

 334501710s0.jpg

Kezdjük a világos konyha meg világításával

Itt nappal nincs szükségünk világításra, mert a természet gondoskodik elég fényről, hogy reggelizzünk, ebédeljünk vagy csak igyunk egy kávét a konyhában. Ettől függetlenül vannak olyan konyhai teendők amihez szükség van megvilágításra vagy, ha az esti órákban szeretnénk tenni-venni a konyhában.

Egy központi megvilágításra mindenképpen szükség van, ez akár lehet mennyezeti lámpa vagy fali lámpa. A mosogatáshoz is fényre van szükség még napközben is, hisz tiszta edényeket szeretnénk. Érdemes a mosogatóhoz egy kis fogyasztású fényforrást tenni. Az energiamegtakarítás eléréséhez ezt érdemes külön kapcsolóval ellátni, ne világítson fölöslegesen, ha nincs rá szükség. Ugyanez a helyzet a munkalappal is. Ott is szükség van plusz fényre. Természetesen ez is energiatakarékos megoldással egy külön kapcsolóval ellátva.

597021710s0.jpg

Ha a mosogató és a munkapult elég közel van egymáshoz, akkor természetesen ez egy világítótesttel és egy külön kapcsolóval megoldható.

Sötét konyha

Itt szó volt róla, hogy ezekben a konyhákban nincs ablak, itt nem csak este, de nappal is nekünk kell gondoskodni a világosságról. Itt nagyobb teljesítményű központi világításra lesz szükségünk, ezért érdemes olyan világítóeszközt keresnünk ami energiatakarékos és elég az egész konyha megvilágításához. Abban az esetben ha a mosogatót és a munkaasztalt nem árnyékolja bútort és a választott fényforrás elég fényt ad, akkor nincs szükség külön megvilágításra.

Ha a fény nem elég mert eltakarja bútor vagy esetleg magasabb a mennyezet, és nem jut elég fény a munkapultra és a mosogatáshoz, akkor terméseztessen itt is megoldható a külön világítás a külön kapcsolási lehetőséggel. Sok helyen van étkező asztal is a konyhában, természetesen ezeket sem árt külön megvilágítani, hisz senki sem szeret sötétben enni. Ezeket érdemes valamilyen szép függő lámpával hangulatossá tenni.

A termékpaletta a világító eszközök terén elég nagy, van bőven választék, tehát nem érdemes elkapkodni a választást, érdemes körülnézni mi az ami a mi ízlésünknek és a céljainknak a legmegfelelőbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://lampaspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr67391830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása