Mielőtt lámpát vásárolna ... Jó tanácsok vásárlóknak és érdeklődőknek lámpáról, csillárról

A Lámpaspecialista tanácsai

A Lámpaspecialista tanácsai

Gyerekszoba megvilágítása

2015. április 27. - Lámpaspecialista

Azzal gondolom mindenki egyetért, hogy a gyermek a legszebb és a legfontosabb ajándék egy ember életében. Mindent meg szeretnénk neki, vagy nekik adni, hogy egészségesek legyenek és ne kelljen nélkülözniük semmit az életben. Most nem csak a ruhára, a játékra, a gyümölcsökre gondolok.gyerekszoba.jpg

A legfontosabb az egészség! Ezért az életkörülményekre is oda kell figyelni, főleg a kisebb gyerekeknél. Sokan nem is gondolnák, hogy az erős fény vagy a túl sötét mennyire befolyásolja a gyermekünk szemének a fejlődését. Ezért egy pár gondolatot írnék a gyermekszoba megvilágításáról. A gyerek nagyon sok időt tölt a szobájában, az életének egy meghatározó részét. Szinte minden tevékenységét ott végzi egész kicsi korától kezdve. Eleinte szülői felügyelettel, aztán egyre többet felügyelet nélkül. Válasszon gyerekszobai lámpakínálatunkból!gyerekszoba3.jpg

Ebből három dolgot emelnék ki.

  1. alvás, pihenés
  2. játék
  3. tanulás

 

1. Alvás, pihenés

Sokan azt gondolják egy kicsi gyereknek nem nagyon van szüksége semmire éjszaka. Ez nem teljesen van így. A gyereket amikor elaltatjuk általában félhomály van a szobában, mert nekünk is ki kell menni ha elalszik. Tehát ő úgy alszik el, hogy látja a szobát, a bútorokat, a fali- vagy mennyezeti lámpát. Esetleg a falra, vagy a mennyezetre ragasztott képeket. Ezt rögzíti és ez emlékezteti arra, hogy hol is van. Mikor lekapcsoljuk a lámpát teljes sötétség lesz. Ez nekünk normális, de nekik nem. Ha éjszaka felriad a sötétben nem lát és nem tudja azonosítani, hol is van valójában, ezért megijed. Rossz emlék lesz belőle. Ezért érdemes egy kicsi fényt biztosítani neki, hogy ez ne történjen meg. A mennyezet alatt egy stukkó és azon egy led szalag bőven ad annyi fényt, hogy tudja hol van. Persze ha a fényerő is állítható rajta az még jobb. Vagy az ágytól távolabb elhelyezett fali lámpa is jó erre a célra. Arra azért figyelni kell, hogy a fény ne legyen túl erős és ne zavarja a pihenésben.

2. Játék

Általában a játék napközben történik amikor kihasználjuk a természetes fényt ami bevilágít a szobába. Ha úgy érzékeljük, hogy kezd egyre kevesebb fény beszűrődni, érdemes lámpát kapcsolni. A fejlődésben levő szemet ne terheljük túl azzal, hogy erőltetni kelljen a látást. Ha a szokottnál közelebb hajol egy játékhoz, akkor már biztos, hogy több fényre van szüksége. Ha mennyezeti lámpát tettünk a szobába, azt érdemes felkapcsolni, így az egész szobában ismét elég fény lesz. Esetleg a mennyezeti lámpa helyett lehet fali lámpákat is elhelyezni a szobában, az hangulatosabbá teszi azt. A lámpákba érdemes meleg fényű izzókat tenni, azok hasonlítanak legjobban a napfényhez. Biztonsági okokból, míg a gyerek pici, az álló lámpákat mellőzzük a szobából, mert könnyen felboríthatja azt.

3. Tanulás

Ha a gyerek már nagyobb és mások az igényei, akkor lehet változtatni a szoba megvilágításán. A stukkó és a led sor most is maradhat. Kicsit bővíteni kell, akár a mennyezeten körbe, így elég fényt fog adni a mindennapos teendőkhöz. Ha nagyobb fényre van szükség, a falilámpák megemelik a hangulatot és több fényt biztosítanak. Az íróasztalra mindenképpen rakjunk asztali lámpát és az irányított fényű legyen. Ne legyen árnyékolás és elég fényt adjon a tanuláshoz. A lámpákba még mindig a meleg fényű izzókat ajánlom. Ha lehetséges érdemes az egész lakásban kicserélni, mert felnőtt korban is kíméli a szemet és melegebbé tesz az otthont.

A bejegyzés trackback címe:

https://lampaspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr347402660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása