Mielőtt lámpát vásárolna ... Jó tanácsok vásárlóknak és érdeklődőknek lámpáról, csillárról

A Lámpaspecialista tanácsai

A Lámpaspecialista tanácsai

Győzikés világítás a romantika szerelmeseinek!

Középpontban a pompa, a világítás terén is!

2015. október 03. - Lámpaspecialista

Emlékeznek418166010.jpg, amikor annak idején elkezdték vetíteni a Győzike show első adásait? Felbolydult az egész ország. Ki így, ki úgy, de egy biztos, vélemény nélkül nem hagyta a műsort. Amellett, hogy sok néhány beszólásukon mosolygott az egész ország, mára már szlogen is lett belőlük, azt meg kell hagyni, hogy a lakberendezés pazar volt. A lámpák, az anyagok, a stílusvilág akkor még mondhatni egyedi volt itthon.

A pazar, pompás világítás

Talán a barokk stílust idézi a túl díszítettség. A csillárok és a fali karok terén is. A réz, vagy kovácsolt vas, hajlított csillár vagy lámpatörzsre gyakran apró, kristályfüggőkből álló ruhát öltöttek buraként.

Az új klasszikus stílusú csillárok

Elvétve igaz, de ma is megtaláljuk kedvenceinket a lámpapiacon, ha a romantikus lámpákat szeretjük. Áruk miatt a kristályt felváltotta az üveg vagy műanyag, de formatervezésük majdnem megegyezik a régi, jól ismert, pazaron díszített kristály csillárokéval.

Lámpastílusok közti átmenet

Egyre több olyan lámpát, csillárt vélek felfedezni a lámpapiacon, amely a korábbi pazar, romantikus csillárok és a mai designnak megfelelő leegyszerűsítettség között átmenetet képez. A díszítettség, a sok függő a lámpatesten megegyezik. Még talán a formatervezés is. Az anyag és a függők formája teszi érdekessé az egészet. A kristálygömbök helyett műanyag, színes karikák vannak körbe-körbe fűzve, sokszor spirálosan a lámpatest köré. Valahogy olyasmihez hasonló, mint amikor összehasonlítunk egy gyönyörűen feldíszített, színes égőkben, csillogó díszekben dúskáló karácsonyfát egy színes papírláncfüzérrel, pattogatott kukorica füzérrel és a saját készítésű karácsonyfa díszekkel teli karácsonyfát. Ugye mindkettőnek meg van a saját maga szépsége? A döntés az Öné!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lampaspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr417880548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása